Lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Pilates

Probabil ca ati auzit recent despre noua forma de miscare despre care toata lumea vorbeste. La televizor, pe Internet, pilates este des precizat ca fiind noua forma de miscare care prezinta rezultate eficiente, rapide si sustenabile. 

Dar ce este de fapt, pilates?
Despre Pilates
Pilates este un sistem nou si inovativ de antrenament pentru minte si corp, iar echipamentele necesare practicarii acestui sport sunt salteaua si diferite aparate speciale.

Acesta a evoluat dupa principiile lui Joseph Hubertus Pilates, culturist german nascut in 1883. Ideea pe baza careia a dezvoltat acest sport este interdepenta intre controlul mental al miscarii si exercitiul fizic.  

Pilates ajuta la mentinerea rezistentei la efort si antreneaza muschii fara a-i dezvolta exagerat, prin tonifierea armonioasa a muschilor, sculptarea coapselor si dobandirea unui abdomen plat.

Este o forma de sport sigura, prin practicarea unui sistem de exercitii care te vor ajuta sa arati si sa te simti extraordinar. Prin practicarea acestuia, iti invata corpul sa aiba o postura corecta si gratioasa. De asemenea, imbunatateste flexibilitatea, agilitates si economia miscarilor, dar ajuta si la ameliorarea durerilor de spate.

Beneficiile Pilates-ului

  • Exercitii invioratoare pentru minte si corp
  • Dezvoltarea unui nucleu corporal puternic: abdomen plat si un spate bine intarit
  • Dobandirea unor muschi armonios dezvoltati si flexibil
  • Crearea unei conditii fizice bune, imbunatatirea performantei si prevenirea accidentarilor

Antrenamentele de pilates sunt recomandat persoanelor care vor sa scada in greutate, precum si femeilor insarcinate si persoanelor cu probleme sau diverse afectiuni ale coloanei vertrebale sau a spatelui. Pentru obtinerea unor rezultate sigure si eficiente, sunt recomandate participarea la 2-3 sedinte pe saptamana a cate 45-60 minute, iar sesiunile constau in exercitii pentru respiratie, continuand cu antrenamentul grupelor mari de muschi. Acestea sunt urmate de stretching. 
Copyright©2014 Shape.Art.Pilates.Studio.
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii.