Care sunt beneficiile exercitiilor Pilates asupra sanatatii

Un program consistent de pilates este fantana de tinerete pentru corp si minte. Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme pentru a incepe. Indiferent ce silueta ai, poti beneficia oricand de avantajele pe care le aduc exercitiile pilates.

Joseph Pilates a creat acest program de miscari pornind de la ideea ca flexibilitatea coloanei vertebrale este unul dintre principalii factori care influenteaza sanatatea. Se pare ca a avut dreptate, intrucat Pilates este practicat de milioane de oameni din intreaga lume.

O postura proasta de zi cu zi este asociata cu dureri de gat si de cap, lucruri ce stau la baza declansarii migrenelor. O postura mai buna si un control al corpului ajuta la reducerea durerilor de spate. Durerile cronice de spate si de cap nu doar ca sunt asociate cu dureri care dau dependenta de analgezice, dar si reduc calitatea vietii.

Un studiu efectuat asupra mai multor persoane, barbati si femei, de peste 30 de ani, care au urmat 5 saptamani de pilates, a demonstrat nu doar ca participantii s-au bucurat de efecte pozitive imediate, dar imbunatatirea posturii si echilibului corpului s-au mentinut si cateva luni mai tarziu.

Iata cateva beneficii asupra sanatatii pe care le ofera exercitiile Pilates:
Imbunatateste coordonarea
Pilates cuprinde un set de miscari care solicita intreg corpul, de la cap pana la picioare. Combinatia dintre numeroase miscari fluide cu o respiratie corespunzatoare ajuta la imbunatatirea coordonarii, te ajuta sa iti controlezi mai bine corpul si sa iti gasesti echilibrul fizic mai usor. In cazul acestor exercitii nu conteaza cantitatea, ci calitatea efectuarii lor. Precizia si calitatea reprezinta cheia catre succes.

Vei pierde in greutate si iti vei modela forma corpului
Cei mai multi oameni fac exercitii fizice nu neaparat pentru sanatate ci pentru a arata bine. Pilates te poate ajuta sa te mentii in forma cu siguranta.  Unele miscarii de Pilates sunt combinate cu exercitii cardio, lucru ce duce la arderea caloriilor si tonifierea musculaturii. Ca in orice alta activitate fizica, rezultatele se vad in timp, deci trebuie sa fii rabdator si perseverent.

 

Te elibereaza de stres

Exercitiile de Pilates presupun concentrare maxima. Trebuie sa te focalizezi pe ceea ce faci pentru a obtine precizia necesara si cele mai bune rezultate. Asta inseamna ca trebuie sa iti golesti mintea de toate gandurile ce iti dau tarcoale, sa alungi grijile si sa intri intr-o stare de armonie. Astfel vei fi capabil sa te relaxezi, stresul fiind alungat din calea ta. Te vei simti mult mai bine dupa practica, efecte ce pot dura ore in sir dupa o singura sesiune. Somnul tau se va imbunatati considerabil si la fel si starea ta de spirit.

Previne si vindeca accidentarile
Pilates implica mult stretching,  ceea ce il face o unealta eficienta contra accidentarilor. Tendoanele si muschii devin mai puternici. Asta inseamna ca poti combina Pilates cu alte sporturi mai dure, fara riscul de a te accidenta. Daca ai deja o problema fizica, Pilates este un mod excelent pentru a te recupera. In timp ce corpul tau este fragil, miscarile Pilates il va intari. Bineinteles, nu trebuie sa impingi corpul la limite, ci pana unde te simti tu sigur de tine.
 
Copyright©2014 Shape.Art.Pilates.Studio.
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii.