SHAPE.ART.PILATES.
BLOG
Lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Pilates
Probabil ca ati auzit recent despre noua forma de miscare despre care toata lumea vorbeste. La televizor, pe Internet, pilates este des precizat ca fiind noua forma de miscare care prezinta rezultate eficiente, rapide si sustenabile. 

Dar ce este de fapt, pilates?

Citeste mai mult
5 Exercitii de Pilates
Daca doriti sa va intariti abdomenul si zona pelviana sau sa va construiti o pozitie corecta a corpului, atunci Pilates-ul este pentru dumneavoastra.

De asemenea, exercitiile de Pilates creeaza o puternica conexiune intre minte si corp. Daca va place Yoga, dar simtiti nevoia de un antrenament mai intens, Shape Art Pilates va poate ajuta sa beneficiati de rezultate eficiente, rapide si sustenabile.

Cu toate ca ar putea suna intimidant, Pilates-ul dispune de peste 600 de exercitii, toate avand diferite niveluri de dificultate si care antreneaza diferite grupe de muschi. Conform unui instructor de Pilates, “unul dintre cele mai mari avantaje ale exercitiilor de Pilates este posibilitatea de practicare a acestora de catre orice persoana, indiferent de nivelul la care se afla”.

Cerinte

Practicarea exercitiilor de Pilates ar putea implica costuri ridicate sau echipamente sophisticate, dar in realitate, tot ce ai nevoie este o saltea comoda.

Shape Art Pilates iti prezinta 5 exercitii usoare de Pilates pentru care nu ai nevoie de echipamente sofisticate, si sunt destul de simple pentru a putea fi realizate aproape oriunde si diferite niveluri de conditie fizica.

Citeste mai mult
Cum au aparut exercitiile pilates si ce principii stau la baza lor
Exercitiile fizice reprezinta un pilon important al sanatatii. De aceea este bine sa incorporezi in stilul tau de viata o varietate de exercitii pentru a pune organismul in miscare. Expertii in fitness recomanda ca exercitiile pe care le faci sa imbine stretching-ul si flexibilitatea cu exercitii cardio de intensitate ridicata.

Pilates sunt o forma de exercitii care iti vor imbunatati flexibilitatea, iti vor intari musculatura si iti vor aduce numeroase beneficii psihologice.

Citeste mai mult
Care sunt beneficiile exercitiilor Pilates asupra sanatatii
Un program consistent de pilates este fantana de tinerete pentru corp si minte. Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme pentru a incepe. Indiferent ce silueta ai, poti beneficia oricand de avantajele pe care le aduc exercitiile pilates.

Joseph Pilates a creat acest program de miscari pornind de la ideea ca flexibilitatea coloanei vertebrale este unul dintre principalii factori care influenteaza sanatatea. Se pare ca a avut dreptate, intrucat Pilates este practicat de milioane de oameni din intreaga lume.

O postura proasta de zi cu zi este asociata cu dureri de gat si de cap, lucruri ce stau la baza declansarii migrenelor. O postura mai buna si un control al corpului ajuta la reducerea durerilor de spate. Durerile cronice de spate si de cap nu doar ca sunt asociate cu dureri care dau dependenta de analgezice, dar si reduc calitatea vietii.

Un studiu efectuat asupra mai multor persoane, barbati si femei, de peste 30 de ani, care au urmat 5 saptamani de pilates, a demonstrat nu doar ca participantii s-au bucurat de efecte pozitive imediate, dar imbunatatirea posturii si echilibului corpului s-au mentinut si cateva luni mai tarziu.

Iata cateva beneficii asupra sanatatii pe care le ofera exercitiile Pilates:

Citeste mai mult
Copyright©2014 Shape.Art.Pilates.Studio.
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii.